Investeren in cryptocurrency.
 

Ripple Labs maakt gebruik van de XRP Ledger (XRPL)


Is Ripple het betalingsnetwerk van de toekomst?

Ripple Payments is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk dat financiële instellingen een digitaal betalingsprotocol aanbiedt. Het maakt een naadloze digitale geldoverdracht mogelijk, of je nu conventionele fondsen in euro’s of cryptovaluta’s zoals Bitcoin wilt verzenden. Het netwerk duidt zijn token aan als XRP. Op basis van marktkapitaal is Ripple momenteel de vierde grootste cryptovaluta. Eén van de unieke feiten over XRP is dat alle tokens vooraf al gemined zijn.

RippleNet, dat wordt aangedreven door een netwerk van servers, is een open source platform dat speciaal is ontworpen om betaalbare en snelle financiële transacties mogelijk te maken. Het XRP token regelt de waardeoverdracht via het RippleNet. Het fungeert als een bemiddelaar voor transacties waardoor gebruikers zowel fiat als cryptovaluta’s kunnen kopen en verkopen.  

Waarom is Ripple uitgevonden?

Gezamenlijk door Jed McCaleb en Chris Larsen in 2012 opgericht, heeft Ripple een meer diplomatieke benadering gekozen dan andere cryptovaluta's. In plaats van te proberen het hele bank- en betalingssysteem te vervangen, probeerde het een manier te bieden om via een gedecentraliseerd platform snelle en goedkope betalingen mogelijk te maken. Het belangrijkste doel is om een uitwisselingsprotocol voor betalingen en vereffening te leveren dat zoals het bestaande SWIFT systeem werkt. Het biedt een vergelijkbare oplossing voor de veilige internationale overboeking van geld terwijl de tussenpersonen hierbij verwijderd worden.

Het is geen geheim dat het huidige internationale betalingssysteem te gefragmenteerd is en voor vertragingen en frustraties bij de gebruikers zorgt. Mensen moeten een heleboel acties verrichten om grensoverschrijdende betalingen te kunnen doen, en deze dagelijkse transacties kosten veel geld, afgezien van de daarbij behorende lange wachttijden. Ripple biedt een platform voor directe, betrouwbare en goedkope financiële transacties om deze problemen met de huidige betalingssystemen aan te pakken. Er zijn meer dan 300 providers in meer dan 40 landen die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van dit innovatieve netwerkgestuurde betalingsplatform.


Hoe werkt Ripple en welke technologie steekt erachter?

In tegenstelling tot andere cryptovaluta’s vertrouwt Ripple niet op blockchain technologie. XRP coins worden dan ook niet gedolven en er bestaat geen Proof of Work of Proof of Stake protocol. Voor het verwerken en verifiëren van transacties heeft het een eigen technologie ontwikkeld en gepatenteerd genaamd het Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA). Dit betekent dat alle knooppunten op het netwerk unaniem akkoord moeten gaan, om een transactie te kunnen verifiëren. Dit is één van de redenen waarom Ripple transacties relatief goedkoper zijn en minder stroom verbruiken dan Bitcoin.


Om deze naadloze transacties tussen twee partijen te garanderen, vertrouwt Ripple op een medium genaamd Gateway, dat voor elke partij als een vertrouwensband fungeert. Hetzelfde medium verzendt en ontvangt met behulp van RippleNet ook alle vormen van valuta naar openbare adressen. Zowel bedrijven als individuen kunnen zich aanmelden en een gateway openen om hen zo te machtigen om als tussenpersoon op te treden, en om hiermee de transactie te voltooien. XRP munten spelen de rol van een soort ‘bridge-valuta’ zonder een voorkeur voor digitale of fiat valuta’s te hebben.
De gemiddelde transactie verificatietijd op het Ripple netwerk is minder dan 5 seconden en ondanks dat het geen blockchain heeft, is het systeem dusdanig ontworpen om gedecentraliseerd te zijn. Er bestaat dus geen centrale afdeling of autoriteit die het betalingssysteem beheert.


Is Ripple echt geld?

Er is geen duidelijk antwoord te geven of Ripple of XRP gebruikt kan worden om producten en diensten te kopen, want het is in de eerste plaats een middel om het verwerken van transacties op RippleNet mogelijk te maken. De bedrijven die XRP als een geldige valuta accepteren, zijn onder meer Cryptoshopper, Digitec Galaxus, Ledger, StakeBox, Redeem, Blockchain Coffee, BitCars en andere firma’s. Wanneer we het echter gaan vergelijken met enkele van de meer populaire cryptovaluta’s zoals Bitcoin en Ethereum, heeft Ripple zeker niet dezelfde marktdominantie.

Eén van de belangrijkste redenen waarom Ripple er niet in is geslaagd om als een echte valuta te fungeren, is omdat het token zelf geen levensvatbare alternatieve valuta probeert te zijn. Het is in wezen een bemiddelend token die de uitwisseling van andere valuta’s mogelijk maakt, waaronder fiatgeld en cryptovaluta’s.

 
Vergoedingen en kosten van Ripple.

Eén van de grote voordelen van XRP zijn de lage transactiekosten, die grotendeels stabiel blijven. De gemiddelde transactiekosten bedragen op het moment van schrijven 0,0001 dollar, wat zeer betaalbaar is, vooral gezien het feit dat het netwerk internationale betalingen mogelijk maakt. Als het netwerk veel verkeer heeft, kan de vergoeding echter tot 0,0004 dollar oplopen, wat nog steeds bijna niets is. Zelfs de hoogste transactiekosten, die het Ripple netwerk tijdens de cryptogolf van juli 2019 registreerde, waren iets minder dan 5 cent.

Houd er rekening mee dat dit de transactiekosten zijn op het Ripple-netwerk. Als u XRP-tokens wilt kopen of verkopen via handelsplatforms of crypto apps, kunnen zij u extra kosten en commissies in rekening brengen.
Over het algemeen vragen deze services een vergoeding voor elke verkoop en aankoop, terwijl je ook nog eens voor opnamekosten moet betalen. Deze vergoedingen, commissies en kosten zijn niet vaststaand en zijn afhankelijk van allerlei factoren, waaronder de hoeveelheid XRP die je verhandelt, de regio waar je woont, de prijsstructuur en nog veel meer.


Wat zijn de voordelen van Ripple?

Met een afwijkende technologische infrastructuur biedt Ripple veel voordelen die andere cryptovaluta’s niet bieden.
Directe transacties - Door een netwerk van servers te gebruiken in plaats van blockchain mining om transacties te verifiëren, kan Ripple binnen 5 seconden betalingen verwerken en valideren. Dit geeft XRP een voordeel ten opzichte van andere cryptovaluta’s zoals Bitcoin en Ethereum die op Proof of Stake of Proof of Work protocollen vertrouwen.
Veelzijdig en aanpasbaar - Het feit dat Ripple niet probeert een reeds bestaand betalingssysteem te vervangen, maar financiële instellingen faciliteert, geeft het veel veelzijdigheid. Het betekent dat iedereen waar dan ook Ripple kan gebruiken om een account aan te maken om zo elk gewenste valuta te kopen of verkopen.
Lage transactiekosten - Een ander belangrijk kenmerk van Ripple zijn de extreem lage transactiekosten, die één honderdste cent bedraagt. De prijs blijft over het algemeen stabiel en zelfs als een tijdelijke stijging van de netwerkvraag de prijs opdrijft, is deze nog steeds bijna niets vergeleken met de transactiekosten van andere cryptovaluta’s.
Gedecentraliseerd - Ondanks dat Ripple geen blockchain technologie gebruikt, is het volgens de makers een gedecentraliseerd netwerk, wat betekent dat er geen centrale autoriteit aanwezig is met een absolute controle erover. Ook al wordt dit wel eens betwist. Dat gezegd hebbende, kan iedereen het platform gebruiken om hun gateways te creëren om zo fiatgeld en digitale valuta uit te wisselen.
Vooraf geminede tokens - Eén van de significante verschillen tussen de populaire blockchains en het Ripple netwerk is het feit dat het vooraf geminede tokens biedt. Het betekent tevens dat er geen valuta gedolven hoeft te worden, wat niet alleen veel tijd en geld bespaart, maar ook uitstekend voor het milieu is, omdat er geen buitensporig energieverbruik is om de transacties te verifiëren.
Business-to-business aanpak - In plaats van zich op consumenten te richten, zijn banken en financiële instellingen de belangrijkste klanten van Ripple. Het is dan ook bedoeld om via de RippleNet technologie een revolutie teweeg te brengen in het backend-systeem voor betalingen, wat uiteindelijk de consumenten ten goede zal komen. Het platform heeft al grote jongens aan boord, waaronder MoneyGram, American Express, Santander en Interbank.


Kan Ripple anoniem worden gebruikt?
 

Hoewel je op het Ripple netwerk een zekere mate van anonimiteit krijgt, is dit niet een van de belangrijkste doelstellingen voor Ripple. Het systeem gebruikt tags om alle metadata en informatie uit het grootboek te verzamelen om de transacties uit het verleden te volgen. Afgezien daarvan werkt Ripple momenteel samen met financiële instellingen en betaling gateways die moeten voldoen aan de voorschriften tegen witwassen (AML) en Know Your Customer (KYC) regels, om een vangnet te bieden tegen fraude en het witwassen van geld te ontmoedigen.

Elke digitale activiteit is traceerbaar. Hoewel end-to-end codering de gebruiker een bepaald niveau van anonimiteit biedt, kunnen wetshandhavers of hackers met kwaadaardige bedoelingen deze transacties altijd traceren om de gebruiker persoonlijk te identificeren, vooral als ze gangbare betalingsgateways gebruiken.

Hoe veilig is Ripple?

Hoewel Ripple geen blockchain mining gebruikt om de veiligheid van transacties te garanderen, is het nog steeds een gedecentraliseerd platform met een netwerk van validerende servers. Deze servers werken met een intern grootboek om ervoor te zorgen dat de transacties enkel bij consensus worden geverifieerd. Bovendien worden alle digitale uitwisselingen op het netwerk door end-to-end codering beveiligd om onderschepping en schending van persoonlijke en financiële gegevens te ontmoedigen. Om je XRP tokens veilig te houden, kan je ook fysieke en digitale wallets gebruiken.


Welke teams werken aan de ontwikkeling van Ripple.

Omdat Ripple een unieke en gerichte aanpak heeft om het landschap van betalingen en geldoverdrachten te veranderen, wat vereist dat het met financiële instellingen onderhandelt en zakelijke relaties aangaat, wordt het meer als een bedrijf beheerd dan als een open source project. Hoewel XRP tokens wel via een open source platform vervaardigd en gedistribueerd worden. Dit zijn de belangrijkste personen die bij het Ripple project betrokken zijn.


Brad Garlinghouse
Brad heeft ervaring met het werken in topmanagement functies bij bedrijven als AOL, Yahoo en Dialpad en is de huidige CEO en lid van het raad van bestuur van Ripple. Hij is verantwoordelijk voor het bepalen van de langetermijnvisie voor het platform.

David Schwartz
Als de oorspronkelijke maker van XRP Ledger (XRPL), bekleedt David momenteel de functie van Chief Technology Officer (CTO) bij Ripple. Hij heeft met WebMaster, NSA en CNN samengewerkt. Hij is een gerespecteerde naam in de gemeenschap van digitale valuta.

Welke financiële instellingen hebben belangen in Ripple?

Zoals we weten, is het belangrijkste doel van Ripple om met banken en financiële instellingen samen te werken in plaats van een alternatief betalingssysteem aan te bieden, maar een groot aantal financiële organisaties (ISO 20022) heeft Ripple gesteund. Dit biedt hen ook een directe kans om met onder meer Bitcoin en Ethereum te concurreren, om zonder honderden miljoenen dollars te investeren concurrentie te bieden, of vanuit het niets een gedecentraliseerd systeem te hoeven bouwen.

Enkele van de belangrijkste spelers op financieel gebied die financieel en strategisch in Ripple hebben geïnvesteerd, zijn Santander, Standard Chartered, SBI Group, CME Ventures, Core Innovation Capital, Accenture, enzovoort. Naar verwachting zullen in de toekomst meer instellingen een partnerschap met Ripple sluiten, aangezien de op blockchain gebaseerde platforms zoals Bitcoin blijven groeien.

Ripple mining.

Alle XRP tokens zijn vooraf al gemined en het Ripple netwerk vertrouwt zodoende niet op blockchain mining om transacties te valideren. Het gebruikt noch het proof of stake protocol zoals NXT, noch het proof of work protocol zoals Bitcoin. Er bestaat een netwerk van servers met een consensusprotocol dat transacties en rekeningsaldi op het platform verifieert. Dit door een server ondersteunde consensusmodel, handhaaft de integriteit van het platform door ervoor te zorgen dat er geen dubbele uitgaven worden gedaan.

Ripple wallet.

Als jij jouw XRP veilig opbergen wilt, moet je een wallet gebruiken om ervoor te zorgen dat de coins voor elk mogelijk gevaar veilig zijn. Enkele van de beste Ripple wallets zijn:

* Ledger Nano S - een hardware wallet

Guarda - een desktop, web en mobiele wallet

Edge Wallet - een mobiele wallet

* Toast Wallet - een desktop en mobiele wallet

*  Gatehub - een web wallet


Is Ripple de investering waard?

Ripple is één van die cryptovaluta’s die een zeer gerichte aanpak en toekomstvisie heeft. Dankzij de samenwerking met diverse banken en financiële instellingen, lijkt Ripple een succesvolle route te hebben gekozen. Dat is echter het succes van het Ripple Network en het kan jou daarom ook doen geloven dat het investeren in XRP de juiste zet is. Het enige probleem is de prijs, want we weten niet op welke positie de prijs van XRP in evenwicht zal zijn. Het kan daarom nog exponentieel stijgen of zelfs verder dalen.
Dit is niet om jou te ontmoedigen om erin te investeren, maar om je aan te sporen voorzichtig en waakzaam te zijn. Investeer enkel het geld dat jouw financiële situatie niet zal beïnvloeden als een transactie mogelijk in een verlies eindigt.


Nieuws ontwikkeling CBDC's

Het blockchain-bedrijf duwt hard in de CBDC-ruimte sinds het in maart 2021 zijn CBDC Private Ledger, gericht op centrale banken, heeft getest. Ripple kan binnenkort positieve ontwikkelingen onthullen in haar projecten voor digitale valuta (CBDC) van de centrale bank, na hints van Ripple CBDC-adviseur Antony Welfare dat er nog meer aankondigingen zullen komen.
Crypto-beïnvloeder Sentosumosaba deelde dinsdag op Twitter dat Ripple midden in verschillende CBDC-pilotprogramma's zat, waaronder een in Bhutan en de andere in Palau.
Ripple's senior adviseur Welfare, die CBDC Europe en wereldwijde partnerschappen afhandelt, reageerde op dezelfde draad en plaagde dat er de komende weken "meer CBDC-aankondigingen" zouden kunnen zijn.

Het bedrijf is steeds actiever geworden in de ontwikkeling van digitale valuta's van centrale banken sinds de proef met een privéversie van de XRP Ledger in maart 2021, een platform voor centrale banken om veilig CBDC's uit te geven.
Vorige week werd Ripple geïdentificeerd als een van de eerste deelnemers aan een "Technical Sandbox Program" gelanceerd door de in de Verenigde Staten gevestigde denktank Digital Dollar Project, gericht op het onderzoeken van de potentiële technische en zakelijke gevolgen van een CBDC in de Verenigde Staten.
Ripple trad in februari ook toe tot de Europese denktank Digital Euro Association als ondersteunende partner om gezamenlijk de ontwikkeling en groei van CBDC's en de Digital Euro te stimuleren.

In september 2021 kondigde Ripple Labs aan dat het samenwerkt met de Koninklijke Monetaire Autoriteit van Bhutan om een ​​CBDC in het Zuid-Centraal-Aziatische koninkrijk te testen om een ​​digitale ngultrum uit te geven en te beheren gericht op het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen.

Twee maanden later vormde het blockchain-bedrijf een samenwerking met de Republiek Palau om het eiland in de Stille Oceaan te helpen zijn eigen klimaatvriendelijke digitale valuta te ontwikkelen, hoewel het zei dat het meer zou werken als een door USD gesteunde stablecoin dan als een CBDC.

In juni lanceerde het blockchain-bedrijf ook zijn eerste online CBDC-hackathon genaamd "Ripple CBDC Innovate".
De wedstrijd trok 483 deelnemers om op CBDC gerichte applicaties te bouwen die ofwel de interoperabiliteit van CBDC's en digitale activa verbeteren, het gebruik en de interactie in de detailhandel vergemakkelijken, of bankieren naar achtergestelde bevolkingsgroepen brengen.
Volgens de CBDC innovatie website worden de finalisten van de eerste fase op 8 september bekend gemaakt, die vervolgens naar de tweede fase van de competitie zullen gaan.


Nieuwe ontwikkelingen ODL / Ripple Payments klanten.

XLS-20 standaard: Deze is voor de NFT marktplaats op de XRPLedger.

MFS Afrika: Afrika's grootste gateway voor digitale betalingen. In een snel veranderend Afrika, waar inclusie en schaal de ontwikkeling versnellen, kennen we het volledige potentieel van mobiel geld en het potentieel om grenzen er minder de toe doen. Door het potentieel van Afrika echt te ontketenen, kunnen we groei, vooruitgang en welvaart ontsteken voor mensen, voor bedrijven, voor de samenleving via toegang tot impactvolle, betaalbare en interoperabele mobiele oplossingen.

Flutterwave lanceert nieuwe endmobile app.

Ripple Swell Event Londen 16/17 November 2022.

Commenwealth Bank Australië.

ProprHome de eerste vastgoedmarktplaats van Portugal. Voor aankoop en verkoop van vastgoed/onroerend goed.

Lancering Flare (FLR) Network is live gegaan op 9 Januari 2023. 

Het AMM-Netwerk is nu live voor gebruik.

Novatti Group stelt bedrijven in staat om vanaf elk apparaat en overal te betalen en betaald te worden.

Flutterwave is een Nigeriaans fintech-bedrijf dat een betalingsinfrastructuur biedt voor wereldwijde handelaren en betalingsdienstaanbieders over het hele continent.

Sadad ( Bahrain) - Overal en altijd betalen met mobiele app.

Banxa is een financieel technologieplatform.

Thallo - Koolstof kredieten.

Keturah Reserve een vastgoedontwikkelaar in Dubai.

Fomo Pay (FOMO Ibank) maakt verbinding met alle valuta's.

Poko integreert de Xumm wallet voor een samenwerking op de Xrpledger. Dit maakt meer dan honderd betaal mogelijkheden mogelijk.

Ripple heeft vandaag 17-05-23 Metaco overgenomen, een in Zwitserland gevestigde leverancier van technologie voor het bewaren van digitale activa en tokenisatie.


Nieuwe projecten die op de XRPLedger draaien.

09-03-23 - Futureverse (Root Network) is een technologische en culturele basis voor de open metaverse waar makers, bedrijven en gemeenschappen hun toekomst toveren.

XRP Studio: Maak en beheer uw eigen NFT's.

XLS-30D - Amendement datum staat op 11 September van dit jaar. De XRP Ledger staat op het punt zijn eigen geautomatiseerde marktmaker (AMM) te verwelkomen, met het potentieel om passieve inkomstenmogelijkheden te bieden aan de XRP-gemeenschap. Een AMM is een gedecentraliseerde beurs (DEX) waar gebruikers activa kunnen verhandelen zonder een koper-verkopermarktplaats. In deze opzet vindt de handel plaats tegen een liquiditeitspool – een verzameling tokens die worden verstrekt door medegebruikers die optreden als liquiditeitsverschaffers.
Een wiskundige formule dicteert de tokenprijzen binnen de pool. Daarnaast legt de AMM binnen de pool een handelsvergoeding op, waarbij een deel van deze vergoeding wordt uitgekeerd aan liquiditeitsverschaffers.

DJ Investment


Keywords: Digital, Asset, Investments, Assets, Professioneel, Beleggen, Specialist, Blockchaintechnologie, Macro, Financieel, Investeringen, BofA, Web3, Software

Disclaimer : deze inhoud is informatief en mag niet als financieel advies worden beschouwd.


Copyright © 2024.