Investeren in cryptocurrency.
 

Crypto kopen, beheren en verkopen.


Investeringsbedrijf in Bitcoin en andere cryptocurrency's. 

Cryptocurrency trading lijkt steeds populairder en populairder te worden. En dat is niet zo gek. Het internet zorgde voor vrijheid van informatie, maar blockchain zorgt voor vrijheid van waarde. Vrijheid van waarde betekent simpelweg dat we dankzij blockchain geheel vrij zijn in het handelen van alles wat waarde heeft. We zijn zelfs vrij om onze eigen (crypto-)munten te maken in plaats van dat alleen banken dit kunnen doen. Bedrijven beginnen hun eigen mini-economietjes waarin je alleen met de door hun uitgegeven cryptocurrency kan betalen. En al deze munten hebben allemaal een waarde ten opzichte van elkaar en ten opzichte van Bitcoin, het digitale goud.


Cryptocurrency trading: de belangrijkste richtlijnen.

Cryptocurrency trading is nog erg nieuw. Dit betekent dat er zeer veel munten zijn waarin erg weinig gehandeld wordt. Weinig handel betekent dat je ontzettend veel winst op deze crypto currency kan maken, maar ook dat je een groot risico neemt om aan deze handel mee te doen. De waarde van de cryptocurrency en daarmee jouw investering kan zomaar in rook opgaan. 

De belangrijkste algemene richtlijnen voor cryptocurrency trading waaraan je je kan houden als je helemaal nieuw bent, zijn:

  • Trade alleen in cryptocurrency die een significant volume hebben (meer dan 10 tot 50 BTC). Dit is erg belangrijk, want kleine cryptomarkten kunnen heel makkelijk gemanipuleerd worden door whales (handelaren die een significant aandeel van de cryptomunt bezitten), insiders, pompers, dumpers en allerlei andere figuren waar je het niet van kan winnen, hoe goed je als cryptohandelaar ook bent. 
  • Trade alleen in cryptocurrency die een grote community achter zich heeft.
  • Trade alleen in cryptocurrency die duidelijk innoverend zijn ten opzichte van al bestaande munten.

 

Het belangrijkste (en meest onderschatte) deel in cryptocurrency trading: emoties, emoties, emoties.

Traden op zich is niet per se heel moeilijk. Je hoeft hier geen wiskundige of hoogopgeleid persoon voor te zijn. Hetgeen wat het grootste verschil kan maken tussen een succesvolle trader en iemand die zichzelf keer op keer blut trade is dat de succesvolle trader zijn emoties volledig onder controle heeft. Dit lijkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Als er ook maar 1 ding is dat je uit dit artikel haalt dan moet het dit zijn: zorg te allen tijde ervoor dat je emoties geen invloed hebben op je beslissingen in cryptocurrency trading!


De 6 emoties waar (crypto-) traders het meest last van hebben zijn: 

 

  1. Angst (en dan met name Fear Of Missing Out (FOMO))
  2. Hebzucht 
  3. Hoop
  4. Opwinding/bezorgheid
  5. Verveling (minder van toepassing in bij cryptocurrency trading ;) )
  6. Frustratie


De makkelijkste manier om dit allemaal onder controle te houden? Of om erachter te komen of je emoties geen invloed hebben op je beslissingen? Hou een logboek bij. Schrijf voor elke trade die je maakt op waarom je deze trade maakt. Als jij bij een trade opschrijft: “omdat ik bang ben om de boot te missen”, dan is het duidelijk dat emoties die beslissing voor je hebben genomen en niet gezond verstand. Ook kan je op deze manier terugkijken welke reden het vaakst voor winst heeft gezorgd en vooral welke trades (en jouw bijbehorende gedachtes) voor verlies hebben gezorgd.

Vergeleken met hoe belangrijk emoties zijn voor al dan niet succesvol traden, is dit een veel te korte paragraaf hierover. Daarom wil ik nog een keer benoemen dat dit het allerbelangrijkste is waar jij je op moet focussen om succesvol te worden in cryptocurrency trading: zorg dat je emoties je niet in de weg zitten. Dit is het allermoeilijkste van traden en dit is dan ook hét geen waarin jij je als succesvol cryptotrader in kan onderscheiden. 

 

Waar moet je op letten als cryptotrader?

Hoe kan je nou een betere cryptocurrency trader worden? Dit hangt af van een combinatie van veel verschillende factoren: het goed snappen van de marktcyclus en de daarbij behorende emotionele cyclus, het analyseren van prijsactie en het begrijpen van prijsstructuren tijdens een crashcyclus, zoals accumulatie, distributie, pompen, dumpen en hoe dit er allemaal uitziet.

Cryptocurrency trading is echter niet zo ontzettend moeilijk als het lijkt en om dingen simpel te houden, moet je vooral naar 2 dingen kijken: prijsactie (het kijken naar onder meer candlesticks) en volume. Daarbij is natuurlijk de context ook ontzettend belangrijk: om welke cryptocurrency het gaat, wat zijn de recente ontwikkelingen hiervan, wat zijn de ontwikkelingen van de gehele cryptomarkt, etc. Maar voordat we hieraan beginnen is het van belang om wat meer inzicht te krijgen in de marktwerking.


De markt- en crashcyclus (digitale activa).

Het is onmogelijk om goed in crypto te kunnen traden als je niet op de hoogte bent van in welke fase van de markt je je begeeft. In de wereld van traden zijn twee dieren wereldberoemd: de stier (bull) en de beer (bear). Het grootste verschil tussen deze twee dieren is de manier waarop ze vechten. Een stier komt van onder en slaat zijn hoorns naar boven om zijn vijand schade aan te brengen, terwijl een beer met zijn klauwen van boven naar beneden slaat. Zo zijn de namen voor de bull- en de bear market ontstaan:

  • Bull market: dit betekent dat de markt stijgende is (een stier slaat met zijn hoorns van onder naar boven)
  • Bear market: dit betekent dat de markt dalende is (een beer slaat met zijn klauwen van boven naar onder)


In de marktstructuur zijn dus 2 overkoepelende periodes: een bullish periode en een bearish periode die die ieder 2 verschillende fases bevatten die vervolgens weer op te splitsen zijn in 3 tijdsfases (vroeg, midden en laat):

Bullish:

  1. Accumulation
  2. Markup

Bearish:

  1. Distribution
  2. Decline


Accumulation (ophoping).

Deze fase wordt zo genoemd, omdat het de fase is waarin veel investeerders hun portfolio aan het vergroten (ophopen) zijn. Het is in deze fase echter nog niet duidelijk dat de trend van bearish naar bullish zal gaan. Dit is de fase waarin op een zeer goedkope manier grote portfolio’s kunnen worden opgebouwd.


Markup (prijsstijging).

In de laatste fase van de ophopingsfase zijn er al kleine prijsstijgingen zichtbaar en deze worden bevestigd in de markupfase. Tijdens deze fase worden steeds meer nieuwe investeerders en traders aangetrokken die mee willen in de weg omhoog. In de cryptocurrency markt hebben veel traders in de laatste markupfase veel last van FOMO (Fear of Missing Out), terwijl dit de meest risicovolle fase is om de markt te betreden.


Distribution:

Nadat de grootste hype voorbij is en steeds meer mensen niet meer geld in de markt durven te stoppen, volgt vaak een vrije val van de koers naar beneden. Deze val wordt vervolgd door de distributiefase. In deze fase laten veel traders hun winsten uitbetalen, terwijl andere traders hopen dat de koers zich nog steeds in de bullish fase bevindt.


Decline:

Na de distributionfase is het grote geld vaak uit de markt en is er te weinig support om de koers weer stijgend te krijgen. Steeds minder traders hebben vertrouwen waardoor de markt dalend blijft tot de accumulatiefase weer bereikt wordt.

Voor nu is het belangrijk dat je deze cyclussen goed snapt en op deze tijdlijn kan je nog eens goed analyseren (door goed in te zoomen op elke bubbel) hoe Bitcoin al een paar keer door al deze fases heen is gegaan. Investeer alleen met visie.


Cryptovaluta: Bitcoin, BTC.

Altcoins: Litecoin, LTC, Ripple, XRP, Ethereum, ETH, Cardano, ADA, Tron, TRX, Basic Attention Token, BAT, Stellar, XLM, Bittorrent, BTTC, Holochain, HOT, Binance coin, BNB, Verge, XVG, EOS, Zilliqa, ZIL, Icon, ICX, Dogecoin, DOGE, VeChainThor, VET, Iota, MIOTA, DigiByte, DGB, Ravencoin, RVN, Tezos, XTZ, Dash, Zcash, ZEC, Dent, Chainlink, Link, Matic, Polygon, Celer Network, CELR, Metal, MTL, Dia, Aave, Swipe, SXP, Polkadot, Dot, Band Protocol, BAND, UNI, Uniswap, Compound, COMP, Curve DAO, CRV, Synthetix, SNX, Filecoin, FIL, Ocean Protocol, OCEAN, Ren, 1inch, Shiba INU, SHIB, Reef, Hedera Hashgraph, HBAR, Harmony, ONE, Theta Token, THETA, Theta fuel, TFEUL, Internet Computer Protocol, ICP, DFinity, The Graph, GRT, Fantom, FTM, Siacoin, SC, Decentraland, MANA, Energy Web Token, EWT, Telcoin, TEL, Ankr, 0x, ZRX, Solana, Sol, Chiliz, CHZ., Loopring, LRC, Quant, QNT Flow, FLOW, Harmony, ONE, Phantasma, SOUL, Telcoin, TEl, Apecoin, APE, Gala Games, Avanche, AVAX, Enjin Coin, ENJ, Panecakeswap, CAKE, Hifi Finance, MFT, Synthetix, SNX, Reserve Rights, RSR, Cosmos, ATOM, The Graph, GRT, Algorand, ALGO, Cronos, CRO, Bakery Token, BAKE, Axie Infinity, AXS, Render Token, RNDR, Stacks, STX, Terra Classic, Lunc, Terra, Luna, VIDT DAO, XDC Network, XinFin, JasmyCoin, JASMY Chain.


DJ Investment


Keywords: Digital, Asset, Investments, Assets, Professioneel, Beleggen, Specialist, Blockchaintechnologie, Macro, Financieel, Investeringen, Web3, ISO 20022 Software

Disclaimer : deze inhoud is informatief en mag niet als financieel advies worden beschouwd.


Copyright © 2024.